Koh Phi Phi, Koh Lanta en Had Yai - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Ilse en Rolien Knopper - WaarBenJij.nu Koh Phi Phi, Koh Lanta en Had Yai - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Ilse en Rolien Knopper - WaarBenJij.nu

Koh Phi Phi, Koh Lanta en Had Yai

Door: Ilse en Rolien

Blijf op de hoogte en volg Ilse en Rolien

27 April 2010 | Thailand, Bangkok

Wauw, wat is Phi Phi vreselijk mooi, maar ook ontzettend duur. In de middag hitte opzoek naar een redelijk betaalbare kamer, vonden uiteindelijk een mannetje (met 1 tand) die een kamer voor ons had. In deze kamer konden wij douche en naar de wc tegelijk en ’s nachts gezellig, knus samen in een stuiterbed. Genieten dus…
Op Phi Phi gaat alles lopend of op de fiets. Overal op het eiland vind je evacuatie bordjes voor Tsunami’s en aardbevingen.. Phi Phi was 1 van de zwaarst getroffen gebieden door de Tsunami, we waren verbaasd dat je er eigenlijk niets meer van terug ziet. Alles is weer herbouwd, je ziet alleen heel veel jonge bomen ;)!
Rest van de dag hebben wij dus lekker rond gehobbeld en enthousiast een trip voor de volgende dag geboekt!
Deze toch hield in: Opzoek naar haaien, Leonardo di caprio (the beach), apen, muggeneiland en piraten. Kort om: Drukke dag.
De boottocht was heerlijk, hele dag op het dek liggen bakken, gesnorkeld, op zoek naar de haaien (niet gevonden). Kennen jullie de film de beach? Naar dat strand geweest, super mooi, maar Leonardo ook niet gevonden. Gelukkig voor Rolien waren er op Monkey beach wel een heleboel wilde apen. Bij het muggeneiland mochten we weer snorkelen. Als laatste gingen we naar de Vinking cave. Ilse had begrepen dat hier piraten in de grot wonen en dat we er daarom niet in mochten, of dit waar is blijft een groot vraagteken. Waarschijnlijk speelt hier het gebrek aan de Engelse taal op. ;).. Tot slot om de dag af te sluiten, hadden we de Sunset, alle stelletjes waaronder Ilse en Rolien, zaten gezellig knus op het dek te genieten van deze mooie zonsondergang op zee! :D..
’s Avonds zijn we met oude bekende van Koh Tao naar Thais kickboksen geweest en later doorgefeest tot in de vroege uurtjes op het strand.
De volgende ochtend hebben wij wederom het ziekenhuis bezocht. Rolien is na een ‘pipi’ beter verklaard, alleen nog een beetje uitgedroogd, maar dat verklaard de avond/nacht ervoor ;)! Haha.
Tijdens ons ontbijt rond de klok van twee sprong Ils ineens op. Ja hoor, daar waren onze twee vrienden van Koh Samui uit Londen. De rest van de dag gezellig met hun opgetrokken.
De dag erna weer gezellig uit eten geweest bij een Italiaan op het strand. Ilse heeft daar de grootste Calzone pizza die we ooit hebben gezien, gevuld met kaas, kaas, kaas, champignons en ham, helemaal in haar eentje opgegeten. Resultaat: kon niet meer bewegen en doodmoe!
’s Avonds afscheid genomen van onze Londense vrienden en de volgende dag vertrokken naar Koh Lanta. Heerlijk resort gevonden, met zwembad aan zee en een gezellige bar.
’s Avonds gezellig Jenga gespeeld met Ilse, Rolien, Ali b uit Duitsland, twee Thaise Big Joe en little Joe (12 jaar). Op een gegeven moment liep little Joe weg. Rolien: Where’s he going to? Big Joe: to pipi. Rolien: With the boat? It’s so late? Big Joe: No he’s pipi!! Ohww hij is plassen!
Volgende dag hebben we lekker rond getourd op de scooter, eiland bekeken en besloten dat het niet boeiend genoeg is om nog veel langer te blijven.
’s Avonds heerlijke wijn gekocht en twee zakken ijs. Ijs in een zak in de prullenbak gedaan om zo de wijn te koelen, heerlijk! Meiden jullie zakmes komt erg goed van pas!
Nog een dagje zwembad gepakt en een bus geboekt naar Had Yai, dicht bij de grens van Maleisie!
Een helse busrit zonder airco, twee keer zolang als afgesproken, alle hotels vol vanwege 1 of ander politie examen, hadden wij het eventjes helemaal gehad! Gelukkig was een hotel bereid alle hotels in de stad af te bellen om te kijken of er ergens nog een kamer vrij was, met succes! Super relaxte kamer met movie channels waar we die avond een heerlijke film marathon hebben gehouden. Ilse: drie films, Rolien: net 1!! Ontzettend gezellig ;)!
Vervolgens twee dagen gewinkeld en ons eerste pakket met spullen naar huis gestuurd!
Ook hebben we gezellig in de kroeg gezeten. Hier raakte we aan de praat met een Australiër en een Amerikaan (zakenlui). Zij hebben ons de hele avond mee genomen naar de leuke plekjes in Had Yai. Op een gegeven moment had Rolien het met de Australiër over het feit dat Nederland onder zeeniveau ligt en dat het water wordt tegengehouden door dijken, jaja. Ook vroeg Rolien zich af of hij niet het verhaal kende over de vinger in de dijk, maar dit werd iets anders geïnterpreteerd. Hij dacht dat ze zei: ‘Fingering the dyke!’ Hiermee was de toon gezet! ;)…

Thailand gaan we verlaten. Op naar Maleisië!
Tot snel weer,
Dikke kussen Rolien en Ilse

• 27 April 2010 - 07:29

Patricia:

Hey meiden,

Ziet er allemaal weer geweldig uit zeg...pff...zou zo op het vliegtuig stappen...

En sjezus Ils, doe ff normaal met die calzone...whahahaha...

Have fun in Maleisie. Kijk alweer uit naar het volgende verhaal en uiteraard de bijbehorende foto's. ;-)

Bye!!
    Patricia

• 27 April 2010 - 09:12

Lieke:

Wat geweldig dat jullie nu naar Maleisie gaan!

Wat ziet dat resort er heerlijk uit! Af en toe moet je een beetje luxe inschaffen tijdens je reis ;).

Nou, het klinkt nog steeds heeeeelemaal leuk meiden!!

Take care en een dikke kuss!

• 27 April 2010 - 15:07

Jet:

Vies bruin zijn jullie aan het worden. Bah ;)
    Superlieve kaart voor Chris, echt heel leuk!
    Dikke kus van Jet en de meiden.

• 27 April 2010 - 15:46

Oma:

Wat zien jullie veel.
    Het is hier nu ook lekker weer,ik begin al aardig bruin te worden.Maar zoals jullie,Je lijkt haast een javaantje. Veel plezier verder en tot horens!!!!! Kus OMA

• 27 April 2010 - 15:50

Myrna:

Cool cool cool!!! Alvast heeeeeel veel plezier in Maleisië!

• 27 April 2010 - 19:04

Lia:

Hi Ilse, wat een leuke verhalen zeg! En wat een mooie foto's! Blijf genieten! Groetjes, Lia

• 27 April 2010 - 20:08

An:

Yes eindelijk komen mijn cadeautjes richting Nederland!! Tnx! :)

• 06 Mei 2010 - 15:14

Marcia:

oh wat heerlijk om al die verhalen te lezen! Echt super hoor! ik wist dus niks van deze site af Rolien!!! Beetje jammer :) ik had het er met Marjank over, en die wist mij te vertellen dat ze iedere keer mail van jouw ontving!!! blijkbaar me verkeerde mailadres denk ik... en je mobiel doet het ook niet meer of wel? gelukkig kan ik nu alles weer lekker bij lezen, heel veel plezier nog!!! dikke kus...

• 07 Mei 2010 - 21:13

Sarah:

Hoi lieve ils,

Wat een kluns ben ik hé!!!! maar we zijn je niet vergeten hoor, in tegendeel maar om je eerlijk te zeggen is die kleine aap best tijdrovend en komt er de laaste tijd weinig anders als baby uit mijn handen. Ook nu heb ik niet je hele reisverslag gelezen maar ga dat zeker nog doen. Ik hoor dat je het fantastisch hebt en dat je inmiddels weer wat eten binnen kan houden hahaha. Tip is cola, misschien hou je er niet van maar bij iedere maaltijd een colaatje maakt alle bacterietjes die erin zitten dood. Aiméetje doet het super goed, slaapt s'nachts lekker door en groeit langzaam maar goed. Ze vroeg laatst nog waar je nou bleef want ze heeft zin om met je te knuffelen. Nou mop enjoy samen jullie tijd daar en kom gauw terug we missen je! dikke kus saar