Eerste bijzondere dagen in Bangkok...
Door: Ilse en Rolien
Blijf op de hoogte en volg Ilse en Rolien
13 Februari 2010 | Thailand, Bangkok
Uit het vliegtuig, niet wetend waar we onze tassen konden halen, maar wij spreken vloeiend Engels (met ons handen en voeten) en zijn zo bij onze tassen gekomen.
Dan een spannende taxi rit in de spits van Bangkok waar niemand verkeersregels kent, maar waar toch alles goed gaat :s.. Het grootste voertuig heeft er voorrang.
In het hotel worden we behandeld als prinsessen, tassen worden gedragen, we krijgen drinken, de afstandsbediening van een mega TV, ons eten wordt nog net niet voorgekauwd (gelukkig)!
Op de kamer hebben we dan ook even een schoonheidsslaapje gedaan van maar liefst 5 uur ;)..
De middag in het zwembad doorgebracht, deze is op het dak (15de verdieping) Heerlijk windje en goed uit te houden.
’s Avonds lekker gegeten (Ils wat minder) en Heineken biertjes gedronken! Resultaat, in totaal 20 muggenbulten, want we waren ons vergeten in te smeren!
Dan samen het snikhete Bangkok in na een groot American Breakfast.
You want taxi? No thank you! Wij gaan lopen. Door een heel mooi groot park waar allemaal opgepompte Thaise mannetjes aan het trainen zijn, geen grappen! Hier zagen wij ook ons eerste exotisch dier, waar we met een grote boog omheen zijn gelopen!
Happy New year, give me a little hug! Dat ziet er leuk uit, hij komt tot Ro d’r borst, Thaise mensen zijn echt heel schattig. (het is trouwens Chinees nieuw jaar dus overal is er feest).
Daar sta je dan even op je kaartje te kijken welke kant je ook alweer op moet en de mensen staan meteen om je heen om je te helpen waar je heen moet! Shopping.. o you go there! Cheap…. Nou daar gingen we dan… Komen binnen, alleen maar Chanel en andere dure merken! Helaas! We moeten ook niet alles geloven wat ze zeggen!
Ils had zo een zin in een happy meal! Mmm, 2 uur later kon de wc er ook van genieten! Sindsdien houdt ze ook praktisch niets meer binnen, maar ook dat komt vanzelf goed!
’s Middags lekker liggen bijkomen aan het zwembad en een gezellige gepensioneerde man ontmoet die wat leuke tips voor ons had! Avond eten wederom voor Ils geen succes, maar zo heeft het riool ook wat!
Een cultureel dagje, heerlijk met een bootje over de te ranzige rivier gevaren. Overal paalwoningen op het water en veel armoede! Zelfs voor Ils is het weer eventjes wennen.
Eenmaal weer aan wal raakten we aan de praat met een ‘mannetje’ ;)! Deze regelde voor 100bath, 2 euro, de hele ochtend een chauffeur die ons overal naar toe bracht en hier op ons wachtte! Best spannend in zo een tuk tuk door de drukke straten van Bangkok. Zo zagen we een aantal leuke paleizen, Boeddha’s en veel feestende mensen door Chinees Nieuwjaar. Deze mensen vieren dat niet 1 dag zoals wij, maar gewoon een hele week!
Onze chauffeur bracht ons ook naar de T.a.t, een toeristisch centrum waar we onze reis verder hebben uitgestippeld tot en met 3 maart. Hoe betaal je dan eigenlijk als je niets bij je hebt?!
Ach je pakt gewoon een taxi heen en weer om je creditcard te halen en de hele boel te betalen!
In de taxi waren we nog zo onder de indruk dat die chauffeurs altijd weten waar je heen wilt en nooit verkeerd rijden! Hadden we dat maar niet gezegd, geen grappen… deze man snapte het allemaal niet zo goed! Maar goed, met handen en voeten en alle behulpzame mensen op straat kom je er vanzelf.
Dan bij het zwembad zijn we tot de conclusie gekomen dat wij in een Homo hotel zitten. Er liggen allemaal stelletjes in elkaar verstrengeld met aparte zwembroekjes!
Al met al, wij vermaken ons best en gaan maandag op weg naar Koh Chang. Dit is een eiland 300 km onder Bangkok. Hier mag Ils eindelijk op een olifant rijden en Ro kan eindelijk met haar voetjes (nu onder de blaren) in het witte zand en snorkelen in de zee! We blijven hier acht nachten in een huisje op Lonely Beach… Backpackers gedeelte, we zijn erg benieuwd!
Tot snel, dikke kus ils & Ro
13 Februari 2010 - 14:48
Chris:
Hee Ils!
Ik wens jullie een heeeel fijne reis! Misschien kom je Emina trouwens nog tegen, die huppelt daar ook ergens rond!
Geniet van alles!
X Chris -
13 Februari 2010 - 17:17
Jaimy:
Hoi Ilse (en reisgenootje!)
Leuk om eens te lezen wat je nu aan het doen bent. Wel beetje jammer dat je je niet hebt ingesmeerd. Heb je nou niks op de pabo geleerd? :-P
Ik wens jullie verder veel plezier daar! -
13 Februari 2010 - 19:11
Monique Vermij:
He ilse en Rolien!
leuk om te lezen dat jullie er zijn!
Heerlijk hoor! Geniet ervan!
x Monique -
13 Februari 2010 - 20:43
Ing:
Ils! Niet te gelove he, je bent nog niet eens in je laatste week en ik plaats NU al een berichtje op je site!;)Leuk om jullie verhaal te lezen! Geniet van alles!
ps: een kruisje met je nagels in je muggenbult zetten helpt:D -
13 Februari 2010 - 23:42
Mamsie En Eettje:
Hé lieverds
We hebben per mail dan wel elke dag contact, maar wat een geweldig verhaal hebben jullie al weer gemaakt van jullie eerste dagen in Bangkok, met leuke foto's.
Voor maandag natuurlijk een geweldige reis naar het eiland en dan gaan we zeker weer een leuk verhaal van jullie lezen.
Blijf vooral genieten en deel jullie ervaringen nog heel lang met ons.
Dikke zoen van ons -
14 Februari 2010 - 08:38
Miranda:
Een geweldig verslag, kan niet wachten op de verslagen die er (hopenlijk nog vele) gaan volgen.
Geniet van dit avontuur!!
Liefs van ons -
14 Februari 2010 - 09:24
Brigitte:
Hoi Ilse en Rolien
Leuk om jullie verhalen te lezen. Ik vind het geweldig. Hier sneeuwt het weer dus geniet maar van het mooie weer en de reis!
Groetjes Brigitte -
14 Februari 2010 - 10:13
Lieke:
He chickas,
klinkt allemaal al super goed! Wat moet dat raar zijn om te vertrekken uit -6, en aan te komen in die heerlijke temperatuur.. Ben jaloers!!!
Geniet enorm!! Dikke kusssss -
14 Februari 2010 - 12:05
Linde:
ILSE!!
Goed dat je het zo naar je zin hebt! En kon niet anders van je verwachten dan dat je ook daar de Mac Donalds snel zou vinden;)
Sorry dat ik niet had gereageerd op de mail van je afscheidsfeestje..Was mega druk en meteen daarna op vakantie dus het was er een beetje bij ingeschoten.
Heel veel plezier en geniet ervan!
X Linde -
14 Februari 2010 - 17:16
Oma:
lieverd leuk zo contact met jullie te hebben ik geniet er van!!!!
tothorens met mij gaat het goed, dikke kus voor jullie OMA -
14 Februari 2010 - 17:35
Gerald:
Sven Kramer heeft goud!!
leuk verslag!!!
14 Februari 2010 - 17:50
Patricia:
Hey meiden,
Ondanks alle 'vreemde' ervaringen zo de eerste dagen, toch ontzettend veel plezier. Wat wil je nog meer... Have fun! En laat heel vaak wat horen, incl foto's. Super leuk!
Grtz,
Patricia.
P.s. Ils, zo gaat het natuurlijk helemaal als een trein met die kilootjes... ;-) -
15 Februari 2010 - 08:58
Sabine Boere:
Lieve Ilse en Rolien,
Blij te horen dat jullie goed zijn aangekomen. Ben wel enorm jaloers op jullie. Ga lekker genieten en doe voorzichtig. Ik zie de mooie verhalen wel weer.
Dikke kus
Sabine (collega van mama Ilse) -
15 Februari 2010 - 10:49
Alex Kooy:
Hmm Mac-donalds :D -
15 Februari 2010 - 11:59
Carolien:
ha dames,
klinkt als een spannend en avontuurlijk begin van jullie reis. Geniet ervan
Liefs Caro -
15 Februari 2010 - 12:03
Edith:
Nou, leuk hoor het eerste reisverslag. Ik hoop er nog vele te mogen lezen en ik ben stikjaloers op jullie. Op een olifant rijden is ook een grote wens van mij en lekker op het strand liggen moet daar ook geen straf zijn. Het exotische dier veroorzaakte wel even wat lachkriebels bij mij, ik denk dat je ze nog wel erger zal gaan tegenkomen. Tot horens en geniet ze!! -
15 Februari 2010 - 15:09
Aartje:
en ook nog schrijverstalenten!Ben benieuwd naar het boek.
xxx aartje
15 Februari 2010 - 16:50
Myrna:
Wowie!!! Klinkt geweldig!!!! Heel veel plezier meiden en Ils...succes op de wc...ik zeg: O.R.S! -
15 Februari 2010 - 20:19
An:
Joehoe! Leuk die foto's!! Ik wil er meer zien! Hoe is het op het eiland? XX -
15 Februari 2010 - 22:15
Natascha Bruers:
Hallo Ilse,
Wat een leuk verhaal weer. Het begint in ieder geval weer echt als Ilse avontuur. Meiden geniet lekker van alle nieuwe dingen. Wij kijken al weer uit naar een nieuw verslag en foto's. Groetjes uit Goirle Natascha -
19 Februari 2010 - 08:27
Pauline:
Ha Ilse en Rolien!
Ik ben JALOERS;) Zit ik hier duk te zijn met mn stage, lopend door een sneeuwstorm!! haha geniet ervan daar en stuur het zonnetje maar snel hierheen!
Heel veel plezier nog!
Kuss Pau -
04 Juli 2010 - 13:14
Jan Van Rheenen:
Indrukwekkend wat jullie allemaal meemaken! geniet ervan, dit maak je niet vaak meer mee.
groet,
Jan