Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Ilse en Rolien Knopper - WaarBenJij.nu Chiang Mai - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Ilse en Rolien Knopper - WaarBenJij.nu

Chiang Mai

Door: Ilse en Rolien

Blijf op de hoogte en volg Ilse en Rolien

28 Februari 2010 | Thailand, Chiang Mai

Na acht dagen in een hutje zijn we heerlijk een nachtje bijgekomen in ons ‘homo’ hotel! Om ons mentaal voor te bereiden op onze lange rit in de nachttrein!
Rolien en Ilse hebben stoel 27 en 28. Helemaal gesetteld, tassen op slot en vast, trein vertrekt, staat er een Frans stel voor onze neusjes. ‘Dit zijn onze plekken’! Oke.. dit was wagonnetje acht en wij hadden wagonnetje drie. (Lees de andere kant van de trein). Daar gingen we weer..
Nou en dan heb je best een biertje verdiend!
Maar waar zijn de bedden? Moeten we zittend slapen? Nee toch? Na wat biertjes komt er dan tegen elven een ‘mannetje’. Trekt een bed uit het plafond en maakt van de banken een bed. ’t Einde!
Na een onrustige, hobbelige, lichte, maar bijzondere nacht kwamen we aan in Chiang Mai.

Stad te voet verkend op het heetst van de dag, ’s avonds lekker gegeten maar gebroken naar bed, want voor de volgende dag stond er een jungle trekking gepland.

Met een busje werden we een half uur te laat opgehaald door onze, wel hele leuke gids. Ze waren ons gewoon vergeten! Het busje zat al vol met twee bijzondere Amerikaanse dames (alle vooroordelen over Amerikanen zijn niet gelogen) en een Duits echtpaar. Onze dag kon niet meer stuk! Op naar de olifanten!
Daar aangekomen riep Rolien: ‘Ik ga niet als eerste!’ Ilse was nog druk met bananen kopen voor de olfiant en Rolien zat er al bovenop! Werd vervolgens gelijk aangevallen door een slurf, omdat Ilse opstapte in een knal geel jurkje (1 grote banaan) met een zak lekkernijen moest die slurf over Rolien heen om bij Ilse te kunnen! Resultaat: ‘Van top tot teen onder de olifantensnot, en we zaten pas 2 minuten! Zo lekker een uur rond gewandeld en banaantjes gevoerd!
Daarna moesten we er echt aan geloven: wandelen door de jungle! We kwamen uit bij een waterval met extreem koud water en wij waren de enige die er in gingen!
De wandeling viel uiteindelijk wel mee, want we hadden genoeg rust momenten omdat we moesten wachten op de 50plussers! Ook stapte wij erg hard door, omdat we wisten dat we uit kwamen bij een lunch en we verrekte van de honger! Ils kwam hier ook nog haar lievelingsdier tegen, maar deze lag er voor de slacht!
Na de lunch hebben we de dag afgesloten met raften op een bamboevlot! Rolien had het mooiste uitzicht! De billen van de Duitse vrouw die niet wilde dat haar broekje nat werd. Ook wij hielden het redelijk droog, tot tien meter voor het einde. Hier vonden de Thaise en Franse jongens het toch wel erg leuk om ons nat te gooien!
Helemaal doorweekt in een ijskoude taxi met volle airco, maar wij dachten aan ons biertje!

Volgende dag scooter gehuurd, op naar de ‘mooiste’ tempel van Noord- Thailand (lees: een toren in de steigers, ze waren hem aan het opknappen). Wel hadden we vanuit hier uitzicht over de hele stad. Ineens hoorde we achter ons: ‘Rolien?’ We draaien ons om, staat daar Jelle. Geen grappen, wat kan de wereld dan toch ineens klein zijn! De rest van de dag samen opgetrokken en heerlijk geluncht bij onze grote vriend: De grote gele M!
’s Avonds uit eten geweest bij een heerlijke Italiaan, met Jelle en een ander Nederlands meisje wat we aan het eind van de middag hadden ontmoet. Eindelijk heerlijke Chardonnay en vers gemaakte pasta! Ham Ham! Vervolgens nog een kroegje in gedoken waar de wiskey cola goedkoper was dan het bier. 60 eurocent! Levengevaarlijk!

’s Morgens lekker uitgeslapen, wat gaan we toch eens doen vandaag? We hadden de scooter nog, dus dachten we: Wij gaan eens even kijken in het Tiger Kingdom om met een tijger te spelen en te knuffelen!
Daar aangekomen, toch wel erg spannend, eerste even een colaatje drinken op het terras en aapjes kijken (tijgers)!
Wel, niet, wel, niet… oke voor 6 euro doen we het toch maar wel!
Daar gingen we dan, samen de kooi in. Drie mannetjes tijgers van zeker twee meter, waren hier wild aan het spelen in het water! De drie verzorgers in de kooi vonden het ook erg gezellig met de twee blonde Hollandse dames, dus genoeg sarcastische grappen. Maar goed, nu het echte werk. ‘Can we touch the tiger!’ ‘Sure come!’ En daar gingen we dan: helden op slippers! ’t Einde, maar ook heel bizar!
’s Avonds weer met z’n vieren gegeten, maar dit keer op de lokale zondag markt. Een bak vol met verse sushi voor omgerekend 60 cent. Geen grappen! Zelfs Rolien vond het heerlijk….

Morgen vroeg op, want we gaan weer verder. Op naar Laos met een boot die er maar drie dagen over doet ;)!
Tot volgende week!

Dikke kus Rolien en Ilse

Het is leuk om al jullie reacties te lezen, blijf dat vooral doen, ook al werkt de site niet mee!
Voor de mensen die met Ro willen skypen, voeg even ilse.knopper (zoek op Vianen) toe, want deze staat altijd aan als we de laptop aan hebben.

• 28 Februari 2010 - 17:28

An:

Dus er is toch best lekker eten te vinden daar! Zelfs sushi?! Je leert nog wat op je reis! Ik ga zo met Leo pannenkoeken eten! En gisteren lekkere knakworstjes op bolletjes. Ik zal ophouden! :)
    Sterkte op de boot!
    XXXXXX

• 28 Februari 2010 - 17:38

Jaimy:

Zo! Wat een avonturen zeg! Jullie gaan je nog dood vervelen bij terug komst in nederland :-)

• 28 Februari 2010 - 17:56

Melanie:

heey dames! wat leuk dat jullie het zo naar jullie zin hebben!Wat maken jullie toch veel mee in zn korte tijd!jullie durven om bij de tijgers te gaan zitten en te knuffelen!Ik schoot in de lach van het woordje HAM HAM te komisch!Heel veel plezier!ik zit weer te wachten op jullie volgende story!hihi... Liefs melanie

• 28 Februari 2010 - 18:19

Monique Vermij:

Wat spannend zeg! In een kooi met tijgers! mooie verhalen! Geniet ervan! :D

• 28 Februari 2010 - 20:29

Mamsie En Eertje:

Hallo meiden.

Wat een leuk verslag weer en wat doen jullie allemaal leuke en vooral spannende dingen. Alleen waar zijn die foto's van de olifanten nu. Ik had wel graag op beeld gezien dat jullie er echt op zaten.
    En tijgertjes kroelen Ilse, zoals je aan de telefoon zei. Ik dacht dat het om welpjes ging en niet om zo'n groot exemplaar. Maar tof dat jullie dit ook hebben gedaan. Nu op naar Laos.
    We kijken weer allemaal uit naar het volgende spannende verhaal van jullie.
    Dikke kus van ons.

• 28 Februari 2010 - 21:51

Mandy:

Leuk om de verhalen te lezen !

je maakt genoeg mee zie ik al ;) erg leuk!!!

bak vol sushi voor 60 cent .. pff dat is niets :P haha

veel plezier meis!

• 01 Maart 2010 - 07:03

Sanne:

Ha dames,

Ook ik ben jullie verhalen aan het volgen! Leuk..

Heel veel plezier!

Liefs Sanne
    (zus van Bas)

• 01 Maart 2010 - 11:57

Sjonnie:

he meissie, zie ik tog zomaa dat je weer op reiz ben. Weer na een warm ver lantje zie ik. Het hou ma nie op met jou. Denk da je dan ook nog wel een keer weer in ons landje zal zien. Ma is leuk lezen weer wa jij allemaal schrijf en wa jullie allemaal meemaak weer. Leuk leuk leuk. Hopelijk kom je nu nie een vliegende vis tegen... Zie je el weer een keertje xx Sjonnie.

• 01 Maart 2010 - 15:33

Moontje:

Heerlijke verhalen om te lezen meiden! En ik geloof graag dat het nog beter is om ze zelf mee te mogen maken! 't einde zoals jullie dat altijd zo mooi zeggen ;)
    Geniet nog lekker en blijf vooral schrijven!

Ennuh... die wiskey voor 60 cent?? Ils hoe voelde jij je de volgende dag....?? :)

dikke kus
    Moontje

• 01 Maart 2010 - 16:14

Jet:

Goed bezig dames..
    Niet te geloven dat Rolien sushi heeft gegeten en het nog lekker vond ook! Zeker zonnesteek opgelopen.
    En ja Ro, we willen met je skypen! Ga het snel installeren.
    Dikke kus van Jet en de meiden.

• 01 Maart 2010 - 16:50

Oma:

wat een lol hebben jullie. alles goed hier,ik heb weer gezwommen.dikke kus van mij

• 01 Maart 2010 - 16:51

Oma:

geen foto,s van de olifant????

• 02 Maart 2010 - 09:52

Myrna:

Hahahahaha: leuk leuk leuk!!!!! Ok ok, nu ben ik echt jaloers.

• 02 Maart 2010 - 15:15

Bregje:

Dames, Is er wel een keus geweest???!!! Werken of dit: nou ik had het wel geweten! Leuk om te lezen wat jullie zoal uitfreten en om jullie eens met blote billengezichten te zien :-) Vooral de foto van het snorkelen in de kustlijn ziet er erg leuk uit! Anywayz: geniet nog even verder! ik wacht met spanning af op jullie volgende verhaal!

Kussen! Breg

• 02 Maart 2010 - 19:44

Chrisje :

heyy ro,
    ik mis je heel erg!
    maar ik hoor dat je het niet slecht hebt.
    terwijl het bij ons deze nacht 2 grade gaat vriezen maar tog ook een mooi weertje:).
    morgen krijg ik de uitslag van de cito.
    ik laat het je weten!!

xxx-jes chrisje

• 07 Maart 2010 - 08:56

wat een leuke foto,s
    ik zeg steeds het zelfde maar ik geniet er zo van,vooral van je stralende gezicht!!!
    Ga zo door!! kus OMA