Zo daar ben ik weer, maar dan twee tripjes verder
Door: Ilse
Blijf op de hoogte en volg Ilse en Rolien
14 Oktober 2008 | Suriname, Paramaribo
Als je de foto’s bekijkt kun je een beetje zien waar ik allemaal ben geweest.
Na de citytrip heb ik samen met Mirthe heerlijk onder een palmboom aan de waterkant gelegen. We hebben daar onze route verder uitgestippeld om fietsen te huren, grotere tas te kopen en nog wat dingen te bekijken. Twee uur lang wandelen in 35 graden is niet lekker! Om vier uur was ik dan ook bekaf en hebben we heerlijk bij een restaurantje aan het water gezeten. Lekker geroosterd brood gegeten… de volgende keer graag zonder sambal.. pff stond in brand en ik had het al zo heet!!!! :D en dan op de fiets naar huis! Heerlijk hier in het verkeer haha.. Je hebt echt zes ogen nodig en ook nog inschattingsvermogen, want verkeersregels kennen ze niet! Best gek: Links fietsen.
Om zes uur waren we weer veilig thuis en hebben we met zijn allen pannenkoeken gebakken. Maurice nam onverwachts deze taak op zich en het ging hem best wel goed af! Volgens mij was dit onder andere om onder de afwas uit te komen! Daarna hebben we gezellig met biertjes en wijntjes pannenkoeken gegeten op het balkon. Boven ons op het balkon hadden twee salamanders het ook erg gezellig, zie de foto ;). Na een gezellige avond met zijn alle heb ik heerlijk geslapen.
Vanochtend had ik het heel erg koud.. ja je leest het goed! De ventilator was gedraaid en stond vol op me te blazen. Dan moet je vervolgens onder een koude douche, mam dat voelt hetzelfde als het dompelbadje in de sauna! Maar 1 voordeel. Ik ben gelijk klaar wakker. Op de fiets samen met Eylert (weet nu wel hoe je het schrijft) en Mirthe naar bluefrogtravel. Vanuit daar zijn we naar de vlindertuin geweest erg mooi om te zien, ze worden daar gekweekt voor de export. Ook hadden ze hier schildpadden en slangen. Deze kun je bij m’n foto’s zien. Vanuit daar zijn we naar een Marron dorp geweest. Deze mensen zijn vanuit het binnenland richting de stad gekomen. Ze verdienen hun brood met het verkopen van bewerkt hout. Vanuit hier zijn we naar de kinderenboerderij geweest. Een kinderboerderij met zeven dieren haha. Een heel zielig aapje in een klein kooitje. We hebben dit aapje water laten drinken uit onze flesjes. Ik heb hier een filmpje van gemaakt. Het zwijn heeft twee flessen water gedronken. Ik vond het heel zielig, Helma en ik wilde het kooitje het liefste open maken. Er zat ook geen water in hun bakken, als dieren vriend wordt je hier echt verdrietig!
Het sprookjesbos, ja dat hebben ze ook hier in Suriname, lag hiernaast. Met een bruine Bert en Ernie en wat dwergen die de mensen bij ons in Nederland in de tuin zetten, heb je in Suriname het sprookjesbos hahaha. Alle kinderen gaan hier naar toe en er worden dan spelletjes met ze gedaan. Ik vond het niet zo bijzonder, maar toch leuk om te zien. Ze hadden hier ook een heel mooi doolhof, door de dorre planten kon je overal doorheen kijken. Tot dat Patrick onze gids aan het einde stond, die heeft me enorm hard laten schrikken! Daarna nam hij ons mee naar een Javaans restaurant waar ik heerlijk rijst met kip heb gegeten!
Na deze gezellige tocht ben ik weer naar huis toe gefietst. Vanavond ga ik samen met Linde, Margriet en Rowena eten halen bij de Chinees. Voor 1,25 euro heb je een volledige warme maaltijd dus prima te doen. Morgen ga ik samen met Margot van bluefrog kennismaken in het Lotjeshuis. Ik ben erg benieuwd hoe het daar is. Ik ga waarschijnlijk volgende week pas beginnen met werken. De komende dagen nog gezellige dingetjes doen en veel bekijken. Vrijdag de stad in met Linde en dan ga ik ook Paramaribo ontdekken in de nacht!
Ik ben erg slecht te bereiken. Ik ga morgen vragen of ik misschien een andere sim-kaart kan krijgen die het beter doet. Smsjes ontvang ik over het algemeen wel.
Ik vind het erg leuk om jullie reacties te lezen! Dus blijf dit vooral doen!
Ik laat snel weer wat van me horen, en kijk even naar het lieve aapje!! Hij is echt heel schattig.
Hele dikke kus van mij..
Lieve Lon en Liek, ik heb geen idee of er tijdsverschil is tussen ons. Ik weet wel dat het bij mij vijf uur vroeger is dan in Nederland. Julie ook nog heel veel plezier in Mexico!!
15 Oktober 2008 - 08:42
Moontje:
Hoi Ils!
Wat klinkt dat allemaal heerlijk zeg! Je hebt al aardig wat gezien! Zo te zien (op de foto's) ben je al aardig bijgekleurd! Helemaal lekker! Hier is het echt herfstweer. Tenminste... in Twellocity ;) Ben benieuwd hoe de kennismaking morgen in t lotjeshuis verloopt.
Heb net trouwens m'n prikken gehad voor reis naar Egypte! Auwwww! dat doet zeer! Krijg er zelfs koppijn van! Over maandje weer en dan 6 maand later ook weer :s
Maar goed... Meid ik ga gauw leren! Morgen m'n laatste tentamen!
Dikke kus -
15 Oktober 2008 - 11:01
Patricia:
Hey Ilse,
Eindelijk de site ontdekt en heb gelijk alles gelezen!! Volgens mij is het tot nu toe allemaal super leuk en tuurlijk een beetje wennen, maar vooral spannend en gezellig! Geniet ervan! Ik heb mij inmiddels al aangemeld voor de automatische updates, dus zal vanaf vandaag alles blijven volgen. :-)
Veel plezier en succes daar!!
Grtz,
Patricia -
15 Oktober 2008 - 11:02
Ria Van Ooij:
Ik lees dat alles goed gaat en volgens mij heb je het wel naar je zin nog veel plezier en ik lees graag je berichtjes groetjes -
15 Oktober 2008 - 12:20
Willem:
Hey meis, mooie verhalen en leuke foto's! Ziet er beter uit dan dat grafweer hier in holland... Enjoy it 2 da max!
Kus Dup -
15 Oktober 2008 - 19:17
Mamsie:
Hoi Moppie,
vanmorgen vroeg al even snel je verhaal gelezen voor we naar Heerlen moesten afreizen, helaas had ik geen tijd om als eerste weer een reactie te geven. Wat vertel je toch leuk en gezellig en door je foto's ook zo sprekend. Het is bijna net of je niet zo ver weg bent.
Maar inderdaad zoals de anderen al zeggen, het is hier nu echt herfstweer, regen regen en nog veel meer regen.
Leuk dat je gisteravond even hebt gebeld (ook al was het al bijna 12 uur in de nacht). Zoals altijd eindig ik weer met je heel veel plezier te wensen en we wachten weer op je nieuwe berichtje.
Liefs Mamsie en Eertje -
16 Oktober 2008 - 14:47
Edith_verhoeven@hotm:
Hoi Ilse,
Heb net eens alles gelezen en ik ben nu al jalours op je. Moet ook erg om je verhaaltjes lachen. Geniet er maar lekker van daar! -
18 Oktober 2008 - 22:30
Marja De Groot:
Hee Ilse,
Ook ik lees al je belevenissen.Gaaf hoor!Zullen we ruilen?
Geniet er maar van. Maar dat hoef ik vast niet te zeggen.Groetjes uit het verre Vianen