Fietstocht met Alexandra en Mirthe (40km) - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Ilse en Rolien Knopper - WaarBenJij.nu Fietstocht met Alexandra en Mirthe (40km) - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Ilse en Rolien Knopper - WaarBenJij.nu

Fietstocht met Alexandra en Mirthe (40km)

Door: Ilse

Blijf op de hoogte en volg Ilse en Rolien

19 Oktober 2008 | Suriname, Paramaribo

Mijn eerste ervaring met het uitgaansleven hier is super! Ik was samen met Maurice en Linde naar de Havana geweest. Tot 1 uur is daar salsa muziek en iedereen danst met iedereen. Erg leuk om te zien. Vanaf 1 uur krijg je de club muziek ook erg leuk. Apart om te zien hoe de Surinaamse vrouwen hier dansen. In Nederland zie je dat niet! Haha…. Ik weet zeker dat twee bepaalde vriendinnetjes van mij hier hun ogen zouden uitkijken ;) hehe! Om half vier waren we thuis en helaas was ik de volgende morgen om acht uur alweer wakker. Een beetje lezen in de hangmat maakt veel goed, maar ik was de hele dag erg moe!
Jeetje.. het is echt niet te geloven, maar mijn eerste week zit er alweer op! Wat gaat de tijd hier snel! Ik ben vrijdag middag nog even met Linde naar de stad geweest om kralen te kopen. Jaja ik ga creatief zelf armbanden maken! ’s Avonds zijn we uit eten geweest met z’n alle, maar ik ben geen karaoke meer gaan zingen, ik ben lekker gaan slapen om de volgende dag lekker fit te zijn!
Zaterdagochtend moest ik aan een fietstocht van 40 km geloven! Ja jullie lezen het goed.. Ilse 40 km fietsen in 35 graden…;) haha.. Ik moest nog even postzegels naar Alexandra brengen en daarna zouden Mirthe en ik gaan. Alexandra wilde eigenlijk ook wel mee. Dus uiteindelijk startten we bij Alexandra en zijn met z’n 3en naar het centrum gefietst. Hier zijn we overgestoken met een klein bootje naar Meerzorg. Vanaf hier fiets je door de natuur, oude plantages enz. Heel erg mooi!! Na twee uur bij Mariënberg te zijn aangekomen was er een grote oude vervallen fabriek. We kregen hier van een opa van 85 een rondleiding. Wat een lieve man. We hebben hem 25SRD gegeven en hij was ons heel erg dankbaar. Er waren daar hele schattige babypoesjes en drie lieve zwerfhonden, maar helaas kan je ze niet aanhalen, want ze kunnen ziek zijn. Vanaf Mariënberg zijn we de tweede rivier overgestoken naar het Frederikdorp. Dit was een soort vakantieoord. Het was hier onwijs mooi! Ik heb hier hele lekkere sinaasappelsap gedronken mmmm.. Het begon te onweren en keihard te regenen. Je werd echt zeiknat. Na een half uur scheen de zon weer en zijn we verder over dit stuk land gefietst. We kwamen allemaal vervallen huisjes tegen en dan vraag je je echt af: Hoe kunnen die mensen zo toch leven?.. Ik heb veel filmpjes en foto’s gemaakt zodat je een beetje een indruk kunt krijgen hoe het daar was! In de verte begon het weer te onweren en zijn we gauw terug gegaan met het bootje. Ik had m’n fototoestel en telefoon maar in een zakje gedaan, maar goed ook, want het regende zo hard (wel heel lekker hoor) dat mijn hele tas doorweekt was. Vanaf Marienburg zijn we naar Nieuw- Amsterdam gefietst. Hier heb je een oud fort. We hebben hier even rondgelopen en zijn daarna bij Nieuw- Amsterdam op de boot gestapt naar Leonsberg. Vanaf Leonsberg weer naar huis door villawijken! Jeetje Pap echt drie keer jullie huis en tuinen zo groot.. wist niet wat ik zag (ze paste ook niet helemaal op de foto haha)! Om half zes waren we weer terug…. Het was echt een te gekke belevenis. Deze tochten doen de meeste mensen met een gids en dan betaal je vijftig euro en kan je achter hem aanfietsen. Wij hebben het nu zelf gedaan en waren in totaal vijftien euro kwijt voor vier keer de boot! Het is best spannend met het weer dat zo kan omslaan en gewoon met je kaartje een heel stuk Suriname in te gaan. Je merkt wel als je langs de weg staat dat mensen vragen of je een probleem hebt en of ze je moeten helpen! Dus echt heel gevaarlijk is het niet. Ik zou alleen niet zo snel alleen een tocht maken!
’s Avonds ben ik na Linde haar Salsa-les lekker even mee geweest eten. Lasagne met knoflookbrood. Vanavond ga ik niets bijzonder meer doen. Morgen lekker wassen (heb bijna geen schoon ondergoed meer;)) ’s Middags gaan we met een aantal lekker zwemmen.
En dan maandag eindelijk beginnen!!! Het is eigenlijk een officiële vrije dag, maar ze hebben al weinig personeel en die kinderen werken er toch dus Alexandra en ik gaan samen.
Ik zou zeggen: Bekijk de foto’s/filmpjes en dan kunnen jullie vanuit daar ook een beetje meegenieten hier!
Tot snel weer..

Dikke kus van mij

• 19 Oktober 2008 - 09:26

Mamsie:

Hallo wat leuk allemaal weer dit te lezen. Ook al zitten we nu in Makkum. Fijn dat Erik internet via zijn mobiel heeft. En geen zadelpijn gehad, want daar schrijf je niet over. Thuis ga ik je foto' en filmpjes wel zien, maar je droomhuis heb ik al gezien. Wij genieten nog even van ons droomhuis in Makkum met zonnebank, maar die heb jij niet nodig. Veel plezier en tot een volgend bericht. veel liefs en dikke kus. Mamsie en Erik

• 19 Oktober 2008 - 09:48

Patricia:

Hey Ils,

Ziet er inderdaad allemaal super uit zeg. Heel apart al die verschillende huizen (arm en rijk) gewoon pal naast elkaar...

Ook dacht ik in eerste instantie, 'waar zijn die fietsen gebleven op die boot', maar toen zag ik ineens een foto waar die fiets gewoon tegen de zijkant van het bootje aan 'hing'... haha... Tja, het is zo simpel! ;-)

Veel plezier vanmiddag en heel veel succes morgen met jouw eerste dag!!

Grtz,
    Patricia

• 19 Oktober 2008 - 09:55

Hielke:

Hee Ilsje,

Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt! Zijn ongetwijfeld ervaringen die je niet meer zult vergeten! Geniet evan!

xxx

• 21 Oktober 2008 - 01:25

Luna!:

Whaha, dat is toevallig! Afgelopen vrijdag kwam ik tijdens het stappen met een nederlands meisje in gesprek en ze heette....BO!!Inderdaad leert zij ook spaans hier, dus we zullen haar nog wel vaker tegenkomen! Wij hebben gisteren ook gefietst en kon niet meer op of neer van de spierpijn!!!

Have fun amiga!!! Ennuh...schudden met die heupjes he!!!

xxxxxxxxxxx

• 21 Oktober 2008 - 19:34

Pap:

Dame, hoe is je eerste werkdag bevallen? Ik zal wel geen rekening gehouden hebben met het tijdsverschil maar ik ben toch benieuwd, tot schrijvens.......