Avondje stappen, werken en afscheid van Linde! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Ilse en Rolien Knopper - WaarBenJij.nu Avondje stappen, werken en afscheid van Linde! - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van Ilse en Rolien Knopper - WaarBenJij.nu

Avondje stappen, werken en afscheid van Linde!

Door: Ilse

Blijf op de hoogte en volg Ilse en Rolien

29 Oktober 2008 | Suriname, Paramaribo

Mijn vooravond slaapje van zaterdagavond was een beetje uit de hand gelopen. Om zeven uur ging ik even een uurtje liggen. Om kwart voor twaalf belde Linde toch maar voorzichtig eventjes om te vragen of ik nog mee uit wilde. Een slaapje van 4,5 uur, ach moet kunnen. Gedoucht en wel zaten we om half een in de taxi. Ik had veel te veel energie. Bij la caf hebben we eerst wat gedronken en Maurice en Robbert opgezocht. Vervolgens zijn we met z’n vieren door gegaan naar de Sza Sza Szu, voor Suriname een hele mooie club. Leuke muziek, lekker gedronken en hele foute foto’s gemaakt.. bekijk rustig het resultaat en bedenk maar dat we onwijs veel lol hebben gehad!
Om zes uur ’s ochtends lagen we in bed en ik kwam er om tien uur alweer uit. Heerlijk een uurtje de was gedaan. De wasmachine heeft hier wel een gebruiksaanwijzing. Eerst met een slang water erin doen. Dan je wasmiddel erbij vervolgens je kleding, op 15 minuten zetten en dan: ‘Draaien maar’! Daarna het water weg laten lopen, wat overigens heel smerig is, even na spoelen en vijf minuten in de centrifuge. Heerlijk schoon en binnen een half uurtje is alles droog in de zon!
Verder de hele dag lekker geluierd en ’s avonds met z’n alle gegeten bij het pannenkoekenhuis. Eylerd kwam z’n vriendinnetje showen die net was aangekomen. Er gezellig allemaal.
’s ochtend om half zes ging de wekker weer…. Jaja helaas moet er ook gewerkt worden, ook al voelt het alsof ik op vakantie ben. Er werd een nieuw baby’tje gebracht. Het werd gegeven aan een van de tantes met een kladbriefje erbij. Dit was de overdracht… heel anders dan in Nederland! Wat een klein schatje is het zeg! Heel mager… (ondervoed en uitgedroogd) maar zooo lief! Nee, wees niet bang, ik neem hem niet mee ;)..
Verder was mijn dagje prima. Kinderen waren ondeugend, maar niet erger dan normaal. De tantes vroegen zelfs hoe mijn weekend was geweest dus ik denk dat ik aardig ben ingeburgerd!
’s Middags heb ik mijn trip naar de Ralleighvallen betaald en geregeld. Daarna heb ik heerlijk een uurtje in de zon zitten kletsen met Linde. Ze gaat donderdag weer terug naar Nederland. Wat ik wel jammer vind, maar goed heb gelukkig nog andere leuke mensen in huis :)..
’s Avonds hebben we lekker pasta gekookt en nog een hele enge film gekeken daarna ben ik niet al te laat mijn bed ingedoken. Had namelijk mijn middagslaapje overgeslagen, omdat er een leuke andere film op televisie was!
De wekker ging uiteraard weer vroeg, maar werken was net als de dag ervoor. Op 1 dingetje na. Ik liep op een gegeven moment richting de keuken en toen lag er een tante op de grond te slapen.. tja moet ook kunnen!
’s Middags heb ik heerlijk met Linde in het zwembad gelegen. Beetje gelezen, gekletst en gezwommen. Ja Chris ik doe gewoon nog iedere week de triatlon ;)..
’s Avonds gingen we bij de Chinees, Hot Pot, eten. Je krijgt een pan met kokende bouillon op tafel en hierin kun je vlees en groenten bakken. Gelukkig hadden ze ook mijn favorieten: Garnalen! Heel gezellig, lekker en goedkoop: omgerekend 8 euro :D. Het lijkt eigenlijk een beetje op fonduen. Daarna zijn we gaan bowlen en gelukkig was ik dit keer niet zo dramatisch slecht. Helaas heeft Maurice gewonnen en moeten we dit de komende weken nog horen.
Na deze gezellige avond heb ik toch wel een heel leuk huisgenootje minder. Maar ja dat hoort erbij.
Morgen is het dan eindelijk zover. Ik ga mijn eerste binnenlandse trip maken en ben dan vier dagen niet bereikbaar. Ik heb er onwijs veel zin in en ben benieuwd wat ik allemaal ga zien! Ik zal als ik terug kom weer een uitgebreid bericht schrijven over al mijn belevenissen bij de indianen en natuurlijk: De Bosnegers haha…

Nou tot snel allemaal!
Dikke kus
Ps: mamsie ik heb een foto van Tweety en Sisi erbij gedaan.. onze kleine waakhonden, de grote hond is nog steeds niet terug (gelukkig).
Bertje bedankt voor je bericht, jij veel plz in Australië..
Bekijk trouwens ook rustig de foto’s, dan wordt alles wat duidelijker..

• 29 Oktober 2008 - 03:05

Linde:

Bedankt voor de sexy foto's.

• 29 Oktober 2008 - 06:57

Mamsie:

Hoi moppie,
    Tja paaldansen, misschien kun je een keer een cursus volgen? Dan ziet het er iets sexier uit :-)

Nu de eerste trip. Ben benieuwd hoe je het daar gaat hebben, bij de indianen en de bosnegers.
    Wie weet kom je wel terug met ook van die mooie gezichtsbeschilderingen :-)

Veel plezier meid, maak mooie foto's en we zijn benieuwd naar je verslag.
    Dikke knuffel Mamsie

• 29 Oktober 2008 - 08:47

Sjonnie:

Zo Meissie,

Lees net dai ons voor een poosje gaat verlaten, dai na mei Familie op bezoek gaat. Ai ze ziet mai ze wel de groeties doen va hun Sjonnie. Ben heel benieuw wa va ons mooie bosjes vind. Vooral va al die Familie lede die da door de boompies slinger doe. Ik kiek uit na je vehaaltje ai de weer bent van het trippie. In geval veel lol en nog meer lol.

xxx Sjonnie

• 29 Oktober 2008 - 10:41

Carolien:

Heey Ils,
    wat een leuke verhalen allemaal. De tijd vliegt voor jou denk ik?
    Zondag hebben we een erg goeie wedstrijd gespeeld! Uit tegen Vlijmen heel lang hebben we 1-0 voor gestaan helaas maakte Vlijmen nog de 1-1. Maar toch een prima presatie voor ons!
    Meis geniet er maar volop van en ik w8 je volgende avondturen verhaal weer af!
    Liefs Carolien

• 30 Oktober 2008 - 08:30

Gina:

Hoi Ilse,

Heb je gevonden!
    Zo te zien heb je een geweldige tijd daar in Suriname. Je ziet er ook stralend uit ... Heel ander wereldje, he? Nou, heel veel plezier op je eerste trip. Enne, geniet met volle teugen, maar dat zal wel lukken. Ik blijf je met veel genoegen volgen.

Hartelijke groet,
    Gina

• 30 Oktober 2008 - 17:23

Patricia:

Hey Ils,

Ziet er allemaal weer erg gezellig uit! Iets te gezellig?? :-P

Als het goed is zit je nu in de rimboe, dus doe ze de groeten... (terug)... :-)

Tot snel weer!!

Grtz,